Friday, August 17, 2012

ok noted.



Part pompuan kena tau: Agree!(ceh mcm aku lelaki..hahaha)..pada pemahaman aku maksudnya lelaki tu blom 100% mencintai o menyayangi pompuan tu kalo dia tinggalkan pompuan tu. Once diorg cinta + sayang kat pompuan tu no matter how hard diorg kena tempuh o face da situation, diorg akan tetap stay dgn pompuan tu..emm..bagus2!laki cmni la kt cari...bkn time senang jek dgn kt, but da hardest time pon diorg still ade dgn kt, it shows laki tu mmg utk kt..;))..but kalo time ssh diorg blah, so xpyhla cr blk..cari laki len jek..cam pepatah kate kumbang bkn seekor..patah tumbuh hilang bganti..myb dia bkn yg tbaik utk kt..so don worry insyaallah ade laki yg lebey baik utk kt.^.^

Part laki kena tau:  Yg ni 100% aku setuju sbb aku pompuan..hahahaa..hny pompuan yg tahu hati pompuan..even marah cmne pon sorg pompuan tu hati diorg still sayang kat laki tu..atau keras mane pon hati pompuan tu akan lembut jugak kalo kena carenye...sekeras-keras kerak nasi akan lembut jugak kalo direndam dgn air...camtu la ibaratnye hati wanita ni...dan sakit cmne pon laki tu wat kat pompuan tu diorg still sabar dan still trime sbb terlalu syg kat laki tu..tp agak2 la kan laki2 ni..mentang2 pompuan hati lembut senang2 jek nk mainkan perasaan diorg..jgn pernah menyentuh hati seseorang kalo hanya utk menyakiti..kejam sgt tu...igtlah what u give u'll get back..;p

sOME quotes about love..:))








p/s:  Dear you, tq fo da almost 2yrs time wif me...i love u!xoxo...;))


Wednesday, August 15, 2012

Aug, 13th...its a left handers day!



Left handed o dlm bhs melayu adalah kidal..org kidal biasenye byk mggunakan tgn kiri dari tgn kanan utk melakukan  ape2..emmm...dats me..im a lefty..;))..is it unique rite? not evryone dilahirkan kidal..but setiap yg manis pasti ade pahitnye kan...aku teringat time zaman2 skola dl..mostly diorg tulis tgn kanan..but aku?of coz la tgn kiri..is it weird?ya fo them..sbb time skola dl xramai kwn2 aku yg tgn kidal..but fo me its normal..ade laki ade ppuan..ade pendek ade tinggi..ade gemoks adela kurus..same la jugak ade kanan n ade kiri kan..

BUt dats not important to me..ape yg ade pd aku adalah ciptaan Tuhan...setiap yg berlaku ade reasonnye kan..alhamdulillah..abes zaman skola masuk plak ke zaman universiti..dats absolutely different..sbb kat sini la aku jmpe org2 yg mcm aku which is lefty..hahaha..barulah aku notice kami xpelik but kami unik..lalalalaa...

Cite psl org kidal ni evrything yg diorg wat sume mggunakan tgn kiri...mcm aku tulis mmg confirmla tgn kiri, mkn pakai sudu pon tgn kiri (seb baik mkn pakai tgn kanan..wawawaa), pegang pisau,senduk, masak sume tgn kiri..hahaha..tp kalo nak tau org kidal ni la pembersih sbb ape?bahan2 yg diorg masak or potong sume pakai tgn kanan sbb tgn kiri diorg pegang pisau...cube kalo org tgn kanan pegang pisau?sayur, buah2an sume pegang tgn ape?pikirlah sndr..hahahaha..tu satu belebihan oke bg org kidal..:))..oke ade certain thing aku gune tgn kanan such as pakai gunting, men badminton pon kanan, pernah main gitar pon kanan gak...so balance la kan...both aku gune..hehehe..nak guna tgn kanan cam berat jek..kalo kiri ringan jek..hehe..pernah gak tny mak dl nape xajar tulis tgn kanan..n mak jwb da suruh n ajar sume stil nak jugak pegang pensil tu tgn kiri..xbole nak watpe...but ade gak yg my frens yg kidal but diorg xtulis tgn kiri bcoz since kecik mak diorg ajar gune tgn kanan...so dat means sume ni bole dibentuk n diajar since kecik lg la kan..emmm...

Oke...ade facts ckp org kidal ni kreatif...huahuahua...most of them kot like dat..but aku?mstlah tidak...melukis confirm hodoh..hahaha..but ade certain thing tu kreatif gak la..hua3...n most of da important thing org ckp org kidal ni setia@loyal...yg tu aku ngaku mmg btol kot...hehe...xkisahla setia pade sape..yg penting setia pd yg satu..bole gituu???dan mcm2 lg la psl org kidal ni..nak cite byk pon xgune..agak2 nak tau psl org kidal ni bole la google ek..;))

p/s: actually kt sume "kidal" dlm berinstinjak...setuju???Selamat hari kidal sedunia...xoxo

Thursday, August 9, 2012

Its a long journey...

Johor-Melaka-N.9-KL- Pahang-Kelantan-Pahang-KL-N.9-Melaka-Johor..Yeah its a very2 a long journey for me last week...emmm...eventhough sgt penat, sakit2 badan sume tapi mcm org kate jauh perjalanan luas pemandangan..ye sgt2 luas..bape negeri aku tempuh sblm sampai ke destinasi yang dituju..mcmne kalo cmni slalu?mampukah aku tempuh?8-10/12 hours???

Friday 3/8/12: hari jumaat dimana aku tlh wat keputusan utk ikut dia blk kg..until now xde rase myesal ikut dia blk kg..alhamdulillah evrythin is ok..walaupon mcm2 perasaan ade..takot,risau,segan,sume bcampur baur..agaknye mcmni kot 1st time nak jmpe family bakal mentua...perjalanan yg agak jauh+lame alhamdulillah smpai ktorg di Kelantan kul 5.00pg n bersahur...1st time jejak kaki di kg dia..1st impression ow ok...cmnila dok kg kan..senyap sunyi xmcm kat bandar..but its ok aku xkesah sume tu..paling penting tdo sorg2 kat blk...waaaa..takot2..xpernah tdo sorg2..confirm mmg xtutup lampu..hehe..ape2 pon tQ to mama dia sbb layan aku dgn baik..:))

Saturday 4/8/12: pg tu kul 9pg aku da bgn...wpon penat+ ngantok tp yelah xmanis kan anak dara tdo smpai ke tghari..lg2 umah org...segan2...but mmg aku xbiase tdo umah org+ xselesa dats y bgn awal..hehehe..ok pas mandi aku pon kuar blk la..even malu but nekad jela..hehe..dia plak xbgn2 lg..sian dia penat drive..huhu..1 jek aku notice bile dgn family dia especially mama dia adalah mslh bahasa..aku xphm bhs diorg..its normal kan..me org johor n xpernah blajo ckp klate..dats y xphm..but alhamdulillah byk translator terutama dia..hehe..tQ dear..;))..arini diorg bwk aku g Kota Bharu...jln2 tgk barang2..aduhh..sgt panas Klntn n ramai org..pehh..mmg berpeluh2..tbako kulit..huhu..xsanggup nak jln..seb baik dia phm..last b4 bbuke pose kami pegi bazar kat stadium..mmg beso..xrase nk mkn ape2..but dia beli kueh tradisional org Klate which is jala emas n xigt dah...hahaha..ya allah manis giler kueh ni...mmg xbole mkn aku..no wonder org ckp org klate ni suke mkn manis2..emmm..learn new thing!kami berbuke di restoren sham..family gathering..complete family dia dgn sume adik beradik..keluarga yg agak beso beza dgn aku yg xramai adik beradik..all those thing aku kena accept if nak bsame dgn dia..insyaallah..Malam plak kami g wakaf che yeh..shopping2!!!sejuk sket nk mlm2 ni..tp silap bpeluh2 gak bile da bjalan..tq dear fo all those things u buy fo me..really2 appreciate..esp.kain telekung..saayaang dia!jln sakan smpai umah da kul 12..penat tp seronok...;))

Sunday 5/8/12: ok..pagi mmg bgn mcm smlm..cume lmbt sket..kul 10 br sedar..penat sgt kot..hahahhaa..teruk btol anak sape la ni...igtkan arini dok umah rupenye tak..dia ajak g rantau panjang dgn mustakim..ape lg..jln lg..hahaa..time ni xshopping..juz tgk2 jek..bkn ape ..xtau nk beli ape..nmpk sgt bkn kaki shoping..tpp xjugak..kalo nmpk yg bkenan beli gak...huhu..jln pnye jln smpai umah 6.30 cmtu trus aku siap2 utk bbuke..mlm ni bbuke dgn ayunye..berbaju kurung..haahaha..padahal sbb bj xde..seb baik bwk spare bj kurung..xkesahla diorg nk ckp ape..yg pnting aku pakai bj dok..hehehe..so mlm lepak kat umah tgk LCW men bdminton..kalah dapat perak jek..ok la tu...but pastu ade sedey jap dia wat hal..yg ni xbole cite..P&C..biar aku simpan sorg2...;((

Monday 6/8/12: hari terakhir aku disini..pas sahur kena gerak blk dah..ape2pon sume perasaan pertama kali nk dtg tu dah hilang..alhamdulillah..;))tq to fmly dia coz melayan aku dgn baik esp. to mama n abah dia..;))insyaallah kalo jodoh aku n dia pnjg , dtg lg la aku ke sini..if not ni yg pertama n terkhir..hopefully bkn yg terakhir..aminnn

Lepas subuh 6.30pg cmtu aku,dia n akak da gerak blk..eventhough arini diorg cuti sbb Nuzul Quran tp tidak aku yg dok kat johor..dats y tpakse blk awal..sorry fo both of u!..btw tq sgt kat dia tpakse sent me back to johor n drive back to kl...im really2 sory fo evrythin n fyi i really2 love u sooo much..:))hopefully our relationship kekal n smpai bile2..aminnn
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...