Monday, June 25, 2012

Saya yang hijau...

oke..time ni n saat ni br aku notice yg aku pakai serba hijau g ofis..ahahaha..seb baik xde org tegur..da macam pokok bergerak pon ade gak ni..hahaa..nvm la yg pnting arini smgt nk keje..no blues2 oke...yeehaaa!semangatt!!!
jom tgk pic yg sempat diambil b4 blk...
cekitdout...;))

haaa..ni la baju kurung pahang yg aku pakai..hijau kan...mmg xde kaler len..mmg hijau la...hehee..murah jek kain ni n da lame pakai..1st time wat baju kurung pahang..b4 ni ssh nk pakai selain baju kurung..kebaya la apela sume ade wat...tp pakainye?xjugak..hahhaa...aku lebih selesa bbaju kurung..nmpk sopan gitu..(sopanla sgt..erkkk..)

oke..ni slh satu kasut feveret aku..vincci je kot..time sale aku beli....yg paling penting kaler pon hijau nyah!ooopsss..xpersan lgsung..hehe..flat jek..ade heel pon myb 1/2inch
org kalo da tggi ni xcantik pakai tggi2 lg..nnt nmpk cam gergasi plak...wahahhaha...yg ni selesa sesuai g ofis..yelah xdela kaki aku sakit kan nak wat filing ke ape..hehehe

pose jap...hahahaa..matching xtudung ni?okla tu hijau gak..naek la sket serinye x?xdela hijau bagai sume kan..adela kontra sket kan..tudung ni pon feveret aku..murah jek beli...rm15 kot tudung bawal skrg kan da murah..tudung bawal gak yg aku selesa pakai dr dulu sampaila skrg..ade try pakai len..alaa tudung sarung2 tu cannot la..then muka aku yg sedia bulat ni lagila nmpak bulat..hik3...malu sy!

      last but not least..my bag..seb baik x hijau nyah...kaler feveret brown..aku ni mmg suke beg2 besar cmni..sume la aku masuk..segala macam benda..da mcm poket doraemon dah..mintak sume ade..hehehee..tp yg rasional la kan..benda2 mgarut mmg x la..ni pon murah br rm30 kot..hehehe

     amacam?sgt simple kan aku g ofis..no make up at all...alaaa..lg pon time nk blk dah..heheh..dats me!im a simple person...kalo uolz notice aku mmg suke beli brg2 murah..jimat wei..aku ni bknla anak org kaya..sederhana jek..y not duit yg len tu bole aku beli utk bnda len..xdela mbazir..mbazir kan amalan syaitan...takotnye saye...huhu...ape2 pon hari ni sy nmpk hijau!anda setuju?sile like..ahahhaaa

p/s: time's out..jom pulang...yeehaa!

Thursday, June 21, 2012

Back to work...

    oke..hari ni kembali bkeje afte 3 days aku bercuti..of coz keje blambak..but tq sgt2 kat Pei2 n Saifun sbb tlg cover my job...n aku cuti bkn pegi oliday o ape but teman my mom kat hospital..mggu yg penat..klg-jb-klg...fuhhh..alhamdulillah syukur pada Allah..sumenye berjalan dgn lancar..setiap kesulitan pasti ade kemudahan..insyaallah..;))
    slps mak kena admitted kat wad klg,jb then klg blk finally smlm dah discharge..so bole tdo kat umah..yeayy!!!mak pon heppy dpt blk umah..sape la yg nk stay kat hospital lame2 kan..but recently hospital la umah kedua bg aku..smpai sume nurse pon da kenal ktorg..lg2 la mak aku yg peramah tu...eventhough sakit tp still senyum jek..aku tahu mak kuat..aku harus kuat jugak!
   nxt week monday mak kena g hospital blk..kena decide bile kena operate buang hempedu..hopefully sumenye bjalan dgn lancar dan mak selamat..sntiase mendoakan kesejahteraan mak..Ya Allah..tiada laen yg aku mintak hanya padaMu...sabar itu indah...dugaan yg dtg sume mematangkan aku..insyaallah ade hikmah atas ape yg berlaku...;))
    tQvm to all yg support aku, bg kate2 smgt sume...sedara mara,kwn2 ofis, my bestfren yg byk mbantu bile kat jb..really2 appreciate....Dekno yg sntiase mceriakan hidup aku dgn lawak2 nya dan melayan aku time emosi xstable (sddnly kuar lagu frm ost a secret garden yg sedey tu..huhu3)..Allah je yg bole bls budi kalian...syg lebey la..;))

p/s: tiada duka yg abadi didunia ini...insyaallah akan hadir sinar pelangi mewarnai hidupku...

Saturday, June 16, 2012

Harta yang paling indah...

      Ibu bapa adalah harta yang paling indah dalam hidup setiap insan di dunia ini..begitu juga aku..dilahirkan dalam family yang sempurna punya ayah, mak, abang dan kakak..cume adik je xde..syukur alhamdulillah..tp ayah telah pergi awal di mane time tu umur aku br 12 tahun...sedeynye kami sume terutama mak..mcmne nak besarkan kami 3 beradik tanpa ayah..walaupon still budak2 tapi aku paham..sejak tu mak besarkan kami btiga dgn menjaga anak org dan mdapat pencen perkeso bagi menampung keluarga..tp aku xpernah rase susah walaupon hidup dlm kesederhanaan malah bahagia...bahagia dgn family, kwn2 terutama Saidah dan Izarimah...merekalah kwn yg tbaik dlm hidup aku..since ayah xde aku dah belajar hidup berdikari..sume bnda wat sendiri..xnak susahkan mak..sejak tu aku btekad utk belaja bsungguh2 n bantu mak bile aku da besar nnt..
     Skrg ni..berkat usaha mak mbesarkan aku alhamdulillah dpt menunaikan hasrat aku nk bantu mak..tq mak krn mbesarkan aku dan sgla kasih syg..xmampu nak balas segala jasa dan pgorbanan mak..sntiasa berusaha mengembirakan mak..aku akan lakukan yg tbaik utk mak..esok mak kena masuk wad lg..sedeynye tgk mak..aku harus kuat, sntiasa mberi sokongan dan akan teman mak..hanya tu je aku mampu lakukan utk mak..Ya Allah..pnjgkan umor mak, sembuhkan pyakit mak, berilah kesihatan yg baik pd mak, moga segala urusan mak dipermudahkan..smoga Allah mberi kedamaian dlm hidop mak..dia adalah harta yg terindah yg aku ade skrg..;))
     Sblm tlupe nak wish tq sgt2 kpd sume kwn2 yg sntiasa mndoakan kesihatan mak..visit mak time kat hospital..sgt2 hargai..n tq sgt2 Saidah krn sntiase msg aku tny psl mak aku n aku..ko lah best fren aku yg tbaik..sntiase ade time aku susah n sng..kpd dia tq jugak fo ur concern n undrstndg me...love u olzs..

~my precious~
p/s : update entry smbil mdgr lagu Doa utk ibu by ungu..sgt2 touching lagu ni...doa aku hnya nak mak sembuh dr penyakit dan teruskan hidop bsame anak2..aminn..;))

Friday, June 15, 2012

Opick featuring Amanda - Maha Melihat..



seiring waktu berlalu
tangis tawa di nafasku
hitam putih di hidupku
jalani takdirku


tiada satu tersembunyi
tiada satu yang terlupa
segala apa yang terjadi
engkaulah saksinya

reff:
Kau yang Maha Melihat
Kau yang Maha Melihat
Kau yang Maha Pemaaf
padaMu hati bertobat

Kau yang Maha Pengasih
Kau yang Maha Penyayang
Kau yang
Maha Pelindung
padaMu semua bertekun

yang dicinta ’kan pergi
yang didamba ’kan hilang
hidup kan terus berjalan
meski penuh dengan tangisan

andai bisa ku mengulang
waktu hilang dan terbuang
andai bisa ku kembali
hapus semua pedih

andai mungkin aku bisa
kembali ulang segalanya
tapi hidup takkan bisa
meski dengan air mata....

p/s: salam jumaat sume...semoga hari ini lebih baik dari smlm..hadapilah hidup dengan kesabaran..sesungguhnya sabar itu indah..dan bykkan beristigfar insyaallah dimurahkan rezeki oleh Allah...;))

Thursday, June 14, 2012

Lara lagi..




Hanya sampai di sini sahaja
Kisah cinta kita berdua
Tiada daya selamanya
Terhenti di sini

Biar ku pujuk ati ini
Merawat rinduku sendiri
Setelah aku kau lukai
Sedangkan kau tahu

Kasih aku hanyalah untukmu
Tiada lain dalam diriku
Takkan berubah
walau dipisah laut biru

Cinta aku hanyalah untukmu
Tak pernah goyah
Tak pernah jemu
Takkan terpadam dalam hatiku
Ia milikmu.. percayalah

Mungkin sudah suratan kita
Terpisah sebegini saja
Pasti di suatu hari nanti
Ku jejak bahagia..

p/s: lagu yg btol2 menusuk kalbu..sedey sgt bile dgr lagu ni..huhu..mgkin ni jln yg tbaik n smoga dia bbahagia dgn insan lain..;))

Ilmu penyuluh hidup..

sejak bape bln ni aku suke sgt mbace..since pegi ke kedai buku popular hati aku teruja sgt mbace especially buku2 ilmiah seperti buku2 yg bkaitan dengan keagamaan, motivasi diri n mcm2 lg..terusik n tertarik dgn tajuk2 buku2 tu mbuatkan aku mbeli beberape buah buku bg menambah ilmu yg semestinye kurang dlm diri..atleast dgn mbace dpt gak tmbh ilmu kan2..;))..dl minat sgt bc novel but now tidak lg...yelah novel tu angan2 saje n bukan realiti...ade satu pepatah : "membaca buku-buku ilmiah anda selangkah mendekati Allah.." so tepuk dada tny selera k...



inilah buku pertama yg aku beli n another one is al-mathurat..tertarik dgn tajuk mbuatkn aku rs tenang..susah bile bckp psl hati ni..tp yg pasti tip2 dlm buku ni byk mmbantu menenangkan diri...antaranya tipnya: ingatlah hanya mengingati Allah hidu akan tenteram, isilah kelapangan waktu dengan kegiatan, sentiasa berfikir dan bersyukurlah atas nikmat Allah, sesungguhnya segala kesusahan akan hadirnya kemudahan, solat...solat dan byk lg...




recently buy dis book..sangat teruja sbb title buku "Jangan bersedih..jadilah wanita yang paling bahagia"..buku adalah guru yg paling tbaik...isi dlm buku sgt padat...sumtimes menangis bile bace buku ni..aku xsempurna..byk melakukan kesilapan..dr buku ni aku belajar memperbaiki diri, bermuhasabah diri dan berusaha utk menjadi wanita yg paling bahagia..insyaallah..;))..antara intipati buku ni: perempuan yang bahagia boleh membahagiakan orang disekelilingnya, tumpukan dirimu pada apa yang ade sekarang, kasihanilah orang dibumi, maka engkau akan dikasihi oleh Allah dan penghuni langit, kekuatan itu terletak di hati, wanita yang agung mampu mengubah kepedihan bencana menjadi syurga dan byk lg...so pergilah kesedihan datanglah kegembiraan dlm hidupku..;))



oke..dis one buku feveret..buku yg mguji akal n minda..sudoku...hehehe...xigt since bile minat sgt maen game ni..bole ilangkn rs bosan time2 boring..so bole la try..;))

p/s: rindunya dia..xpernah lupe dia n sntiase doakan dia di setiap sujud..smoga dia bahagia..;((

Tuesday, June 12, 2012

Kalau kita sayangkan seseorang itu.....

(¯`♥´¯)



´*.¸.•´♥~✿ Kalau kita sayangkan seseorang itu.....


Lepaskan dia pergi... jangan kita halang dia...♥

Andai sudah tersurat dia milik kita.....


Suatu masa nanti, dia pasti akan balik pada kita kembali...


... Walau sehebat mana sekalipun pengganti yang dia jumpa...♥

Biar kita kehilangan "sesuatu", kerana Allah.....


Jangan kita hilang Allah, kerana "sesuatu".....♥



Dan andai kita sayangkan sesuatu benda itu.....


Jangan kita genggam ia terlampau kuat...


Bimbang nnti, ianya akan pecah di dalam genggaman kita sendiri...♥

Monday, June 11, 2012

Andainya dia tahu...


andainya dia tahu...kasih dan sayang ini hanyalah untuk dia..
andainya dia tahu..ape sahaja yg dilakukan hanyalah untuk dia...
andainya dia tahu..tiade laen dihati ini selain dia...
andainya dia tahu...aku mahukan yg terbaik hanya utk dia...

jujurla dia andai sudah tiada cinta dihatimu...
jujurlah dia andai ada insan lain dihatimu...
jujurlah dia andai insan itu mampu memberi yg terbaik utk dirimu..
jujurlah dia dan tinggalkanlah diriku untuk insan lain...

andainya jalan pemisah itu yang terbaik aku rela undur diri...
rela melihat dia bersama insan lain walaupon hati kecil ini sedih...
andai itu takdirnya aku terima...
Ya Allah..moga ade insan yg lebih baik dari dia utk aku...
sesungguhnya jodoh dan pertemuan itu telah ditentukan oleh Allah...

Langkawi..Im in love..

yabedabeduuu....;S

alhamdulillah...finally impian ku tercapai utk menjejakkan kaki ke pulau bersejarah iaitu LANGKAWI..tqvm to Anis krn mrealisasikannye...yeehaa!oke..cite sket psl trip ni: ktorg brempat: dr kiri Kak Suzanne, Meah. Me n Anis..trip dirancang pd April n our oliday on 19/5/12-21/5/12...sgt sonok n 1st time nek flight oke..hahaha...jakun x?mstlah x..aku dahle takot pd ketinggian..tq lg skali kat anis sbb duduk sblh aku...mst sakit tgn ko kan aku pegang..hahaha..but otw back aku berani sudey..xtakot pon..relax jek..but diorg ckp sbb sblh aku kak suzanne, dats y xberani nk pegang...eleyy...diorg jeles kan..hahhaa...
trip kali ni mmg btol2 best + worth it..cost flight+hotel= 400..cheap kan..berbaloi2...kat sane ktorg rent 1 keta vios fo 3days=240..minyak 50 fo 3days..oke sgt kan...pusing2 1 pulau tu..hehehee...but yg xtahan kat sane sgt panas...bole hitam cmni..blk belang2 sume..hehe..tula souvenior dr langkawi...:P mmg tbaik dr ladang...hehehe
1st day activiti ktorg nek cable car...sonok mmg sonok..tp taulah aku da ckp td..aku ni takot pd ktiggian..so skrg Meah yg jd mangse..hahaa..but saayaang diorg sbb memahami aku..hehee..mlm tu ktorg shoping coklat...ya allah...sukenye tgk coklat2 ni..haha..blm mkn lg..rase nk beli 1 kedai ni coklat...hahaha..;))




activity plg best adelah wat island hoping..sorg kena byr 40..start at 9.00 until 1.00pm..bygkan pns2..ishk2..mmgla hitam kan..hehe..but best sgt..dpt mandi kat pulau beras basah ni,tgk eagle feeding, n g pulau dayang bunting..kat situ fresh water..nak mandi kdlmn tasek tu dlm 10m so kena pakai life jacket..btu kalo da terror sgt xpyhla kot mcm Meah..salute sgt kat dia...even laki2 pon pakai life jacket..tp minah ni slumber cmtu je swimming..:))..ptg plak pas lunch kotrg g makam mahsuri..blajo sejarah blk..hehe..rombongan cik kiah...hahaa

our las t day ktorg g underwater world..weeewwuuu...mcm bdk2 x ktorg...usihh best tau ..tgk haiwan2 dasar laut ni...mcm2 n yg xpernah kt tgk pon ade..subhanallah...n then ktorg sempat g laman padi...Meah excited sgt nk tgk padi2 yg mghijau tu...panas2 pon bole...hahaha..now time to go back..sedeynye nk tggalkan langkawi...xtau bile dpt dtg lg..;(..insyaallah ade rezki nnt nk g la honeymun plak..ok x?hehee..ape2 pon sgt best trip ni..Langkawi..we all in love..xoxo;))


p/s: 4org pnye lunggage sj kat 70kg...coklat sj aku bwk blk 7kg..hahaha...;))..tu xbeli pggan mgkuk segala bagai kat idaman suri lg tu..acane tu???
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...