Tuesday, January 31, 2012

Terukir Di Bintang...




Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan... kamu...

Sayangku...
Jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu....


p/s: lagu feveret fo dis mth...lirik yg simple but tsembunyi maknenye yg tsendiri...gud job Yuna..i luv it!



Tuesday, January 10, 2012

heppy2 new yr 2012...



oke..hari ke-10 di tahun baru...rsye xlmbt lg kot nk wish heppy2 new yr to evryone...hehee..ni post yg ke-2 after post di bwh ni...where am i now???still in da office lorr...hahhaa..sempat lg kan...eventhough byk keje..emmm..boring la tgk paper2 yg blambak kat meja ni...so kt take a rest fo a while oke...


2011...byk btol perkara yg blaku...ade manis,pahit,masin,masam...oopss..cukup rasela..hahahaa..all those thing mmatangkan aku...(yeke??hopefully kot!)nak cite mmg 3hr 3mlm pon xabes...so sesape yg rapat dgn aku myb tahula kot...but yg agak xrapat tu phm2 jela...bole gitu???n yg try rapat pon ow no!cannot2...sy hny bkwn dgn org yg iklhas, jujur saje...org yg ade phd ni sile jauhi diri sy...sbb sy xlyn bnda2 cmni..heheee..




but yg menarik utk end 2011 is bersame dia...even sekejap jek..its enuf fo us...i hope so..tq2 so much dear fo dat gift!sukee sgt...hehehe..really appreciate it...mcm2 yg blaku dlm mpertahankan our rship..many thing happen..n sumtime aku give up dah...but we olz still teruskan rship ni sbb both of us still want each other..if 1 both side da xde feeling o xnk continue rship rasenye lame dah tputus rship ni...but alhamdulillah 1/1/2012 is our 1st annivsary..eventhough u lupe nvm la...xmarah pon but majok sket jek..hehhee...aku hanya btawakal kepada Allah..jika dia adalah jodoh yg tbaik utk aku, aku trime...but if dia milik org len aku rela lepaskan....;))




(muke kebosanan nak anta me blk..hahaha-TBS)



lg satu yg menarik ialah bsame kwn2 ku...huhuu..we olz celebrate new yr kat i-city lg...hahahaha...hida,xboring ke evry yr nk smbut kat situ???ahaaa...its a gud question guys...my answer is emmm...its a lil bit boring gak...ahahhaa..but nak wat cmne request from Anis n Meah...xnakla mhampakan diorg ..baik x sy?but okla ktorg enjoy dat nite wif a million of people...(byk x aku gmbrkan?)..ke hulu n hilir mcari port utk melepak, bgambar sakan wif them, xbole blah mkn kuaci b4 countdown...ahahahhaa...soryy abg o akak cleaner..kami xjmpe dustbin laa...;))(maafkan kami!)..n bnda yg dinanti fo evry1 which is ptunjukan bunga api!!!!yeaayyy!!!!cantik oke!awesome...;))weeewuuuwooo...eppy2 new yr !!!!cheerss!!!ahaks...;))




p/s: hopefully dis coming 2012 give me more2 money!!!ahahaa...paling pnting if dpt brumahtgga kan..umo pon makin btmbh 1 lg...emmm...insyaallah..doakan yg tbaik utk sy oke!sblm mnutup entry ni nak say sorry if ade tkasar bahase o ter ape2 yg xdisengajakan o trase sewaktu mbace entry ni..xde niat nk lukekan o sakitkan hati sesape pon...maaf dari hati...^~^semua yg baik dtg dari Allah n yg buruk dtg dr diri sy sndiri...

Cinta ibarat kupu-kupu...

Cinta ibarat kupu-kupu.
Makin kau kejar, makin ia menghindar.
Tapi bila kau biarkan ia terbang, ia akan menghampirimu disaat kau tak menduganya.
Cinta bisa membahagiakanmu tapi sering pula ia menyakiti, tapi cintaitu hanya istimewa apabila kau berikan pada seseorang yang layak menerima.
Jadi tenang2 saja, jangan terburu2 dan pilihlah yang terbaik...

Kepada sahabat2ku yang ............ RAGU -RAGU DENGAN PERNIKAHAN
Cinta bukannya perkara menjadi "orang sempurna" nya seseorang.
Justru perkara menemukan seseorang yang bisa membantumu menjadikan dirimu menjadi sesempurnanya.

Kepada sahabat2ku yang ............TIPE PLAYBOY/ PLAYGIRL.
Jangan katakan "Aku cinta padamu" bila kau tidak benar2 peduli. Jangan bicarakan soal perasaan2 bila itu tidak benar2x ada.Jangan kau sentuh hidup seseorang bila kau berniat mematahkan hati.Jangan menatap ke dalam mata bila apa yang kau kerjakan cuma berbohong.Hal terkejam yang bisa dilakukan ialah membuat seseorang jatuh cinta,padahal kau tidak berniat sama sekali uyk menerimanya saat ia terjatuh.........

Kepada sahabat2ku yang ............SUDAH MENIKAH
Kalau Cinta jangan katakan "Ini salahmu!", tapi "Maafkan aku, ya?"Bukan "Kau dimana!", melainkan "Aku disini, kenapa?"Bukan "Kok bisa sih kau begitu!" tapi "Aku ngerti."Dan juga bukan "Coba, seandainya kau..." akan tetapi"Terima kasih ya, kau begitu....."

Kepada sahabat2ku yang ............BERTUNANGAN
Tolok ukur saling mencocoki bukanlah berapa lamanya waktu yang kalian habiskan bersama, melainkan untuk berapa saling baiknya anda berdua.

Kepada sahabat2ku yang ............PATAH HATI
Sakit patah hati bertahan selama kau menginginkannya dan akan mengiris luka sedalam kau membiarkannya. Tantangannya bukanlah bagaimana bisa mengatasi melainkan apa yang bisa diambil sebagai pelajaran dan hikmahnya.

Kepada sahabat2ku yang ............BELUM PERNAH JATUH CINTA.
Bagaimana kalau jatuh cinta: Mau jatuh jatuhlah tapi jangan sampai terjerumus, tetaplah konsisten tapi jangan terlalu "ngotot", berbagilah dan jangan sekali2 tidak fair, berpengertianlah dan cobalah untuk tidak menuntut, siap2lah untuk terluka dan menderita, tapi jangan kau simpan semua rasa sakitmu itu.

Kepada sahabat2ku yang ............INGIN MENGUASAI.
Hatimu patah melihat yang kau cintai berbahagia dengan orang lain, tapi akan lebih sakit lagi mengetahui bahwa yang kau cintai ternyata tidak bahagia denganmu.

Kepada sahabat2ku yang ............TAKUT MENGAKUI.
Cinta menyakitkan bila anda putuskan hubungan dengan seseorang. Itu malah lebih sakit lagi bila seseorang memutuskan hubungan denganmu.Tapi cinta paling menyakitkan bila orang yang kau cintai sama sekali tidak mengetahui perasaanmu [terhadapnya].

Kepada sahabat2ku yang ............MASIH BERTAHAN MENCINTAI SEORANGYANG SUDAH PERGI .
Hal menyedihkan dalam hidup ialah bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta, hanya kemudian pada akhirnya menyadari bahwa dia bukanlah jodohmu dan kau telah menyiakan ber-tahun2 untuk seseorang yang tidak layak.Kalau sekarangpun ia sudah tak layak, 10 tahun dari sekarangpun ia juga tak akan layak. Biarkan dia pergi, lupakan saje.........


p/s: copy from others...stiap perkataan mmberi seribu makna yg mendalam...;))..cinta bole mberi seribu makna..bole diibaratkan dgn pelbagai...but cinta yg sejati hanya pada Allah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...