Tuesday, November 15, 2011

Minggu yg memenatkan...

huuaargghhh...


Last week:

Minggu yg memenatkan..kena wat clearance sbb nak pindah office br fo temporary time..da whole week kena keje..no cuti..keje 7days per week..imagine!rajin kan..workaholic sgguh hida....(sedapkan hati..kah3)..rase cam nak patah je pinggang ni..kena masukkan file dlm box if sket xpe..ni mak ai byknye..badan ni xpyh ckpla sakit sgalanye...lg2 kaki...turun nek tgga..huhuu..time weekend yg supposely time utk berehat, dating ke ape adelah time dimane kena keje plak..adoiiyaii...;((


Dis week:

Smbungan dr last week..da dok office br..still penat bcoz kena nek trn tgga...kaki btambah saket, bdn makin saket...berat smakin btambah..(rase2nye kot..hahahhaha).. br jek td mgangkat box2 yg bmacam2 size...peluh xpyh ckp..peluh bagai!..muke da merah padam..panas plak tu dgn bbaju kurungnye...beratnye aduhh bkilo2..seb baik ade abg2 prod yg mnolong..tq ya!rase2nye bole kurus x aku dis week???hahahahaa...(jgn brangan oke hida!)


Next week:

Do noe yet what to b happen..hehee..anything can happen..huhuu..but fo sure will be on leave from saturday to tuesday..wawawaaaa...i need a rest!cannot wait dis friday...weeweeee...hopefully nxt week will be a great week..xnak stress o sedey2...nak heppyy jek!!!!aminnn...;))

Saturday, October 22, 2011

143..



Saya sayang awak.
saya rindu awak.
saya perlu awak.
saya inginkan awak.
saya nak bersama awak.
saya sunyi tanpa awak.
saya hilang tanpa awak.
saya sedih kalau takde awak.
saya gembira dgn awak.
saya tersenyum bila ada awak.
saya ceria dgn hari saya bersama awak.
Saya CINTAKAN awak !!!





Friday, October 21, 2011

Mcmne nak syg seseorg..

1.Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda meletakkan sesuatu hubungan berdasarkan perasaan, ia hanya akan gagal kerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke kemasa.

2. Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia sebenarnya seorang yang istimewa dan biarkan dianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia karena sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya karena dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.

3. Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak berkorban untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sekali kali mencoba untuk mempermainkan keluhuran cintanya.

4. Hormati pendirian dan keputusan dia. Jangan anda merayu dan jangan membuat alasan supaya dia menerima cinta anda karena kelak, yang akan anda dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati.

5. Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia. Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia karena dia telah cukup sempurna semenjak anda mulai terpikat padanya.

6. Percaya akan dirinya. Senantiasa berbaik sangka padanya, jika kita juga menginginkan begitu darinya . Pastikan anda akan senantiasa memperlakukan diri anda pada tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika anda sendiri tidak dapat menerimanya, apalagi dia.

7. Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya karena selama-lamanya bagi anda mungkin akan berakhir keesokkan harinya, tapi berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.

8. BERCINTA dengannya adalah seperti memberi hati anda kepadanya untuk dilukai tapi kepercayaan itu penting. Percayalah kepadanya, niscaya dia akan melindunginya sepenuh jiwa dan raga.

9. Jangan sesekali meninggalkan dia tanpa alasan. Dia bukan hanya akan menangis kecewa dan kemudian meneruskan hidupnya seperti biasa, ketahuilah bahwa jiwanya akan mati secara perlahan.

10. Jangan cepat berbangga dengan diri anda, mendapatkan hatinya bukanlah satu kejayaan yang mutlak tetapi anugerah itu hanya layak anda peroleh setelah anda berjaya menyayanginya hingga akhir hayat. Ketahuilah, dia memilih anda adalah karena dia percaya bahawa anda adalah seorang yang jujur dan akan menepati janji. Anda telah bersusah payah dan berusaha dengan segala upaya untuk memenangkan cintanya, maka dengan itu haruslah anda juga berusaha untuk terus mencintai dirinya apapun keadaannya...



p/s: copy & share frm others ;)).. bkn sng utk myanyangi seseorg...memerlukan waktu n efforts...bak kate org kalo da syg tu bau kentot pon rs wangi..hahahaa...but fo me its hard to love n care sumone dats i love da most...but frm dis article i learnt sumthing..its not easy to love sumone..da most important thing is ur heart..is it fo him???tepuk dada tanya diri k...;))

Friday, October 14, 2011

L.o.V.e



P/s: Sayangilah org yg kamu syg b4 dia pergi slama-lamenye...luahkanlah kata2 cinta kpd yg tsayang..xrugi kot kan?..belajarlah utk mnyayangi dan mhormati..insyaallah sesuatu perhubungan itu akan lebih bermakna...;))..utk dia yg ku syg...sy syg awk utk smlm,hari ini dan akan dtg...muaxxx!!!

Wednesday, October 12, 2011

Renungan bersama..

Memang sakit bila cinta yang kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yang bernama kekasih, apatah lagi kita dibuang begitu saja. Tapi, itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar, masih ada rasa syukur kita pada ketentuan-Nya.

2. Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat menjadi penilai yang baik.

3. Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan Allah.

4. Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat kasih sayang yang terbaik, khas untuk diri kita.

5. Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa Allah Maha Pemurah dan Penyayang kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan.

6. Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita jadi manusa yang hebat jiwanya.

8. Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita lebih faham bahawa cinta yang terbaik hanya ada bersama Allah.

9. Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita lebih mengenali kehidupan yang tak selamanya kekal.

Wahai sahabat yang kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.Hari esok pun kita sendiri tak pasti sama ada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan Allah dengan melaksanakan suruhan-Nya, dan meninggalkan larangan-Nya..Percayalah sesungguhnya Allah malu untuk menolak permintaan hamba-Nya yang menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan hanya kepada-Nya..

ALLAH knows BEST!

p/s: juz copy n paste from others!sharing is caring rite...hehehe..learnt from da past..dont make any decision based on ur emotions only..think carefully b4 u speak!

Friday, September 30, 2011

♥ September...

September


1. its our bufday..yeayyy!!!-my lovely cyg (04/09) n me (23/9)..but sedey coz xdpt celebrate tghter + xdpt hadiah lg...huhuhu..sabo ek abg...nnt kt celebrate same2 k..hopefully our rship going smoothly n sampai bile2..wpon byk kali gadoh + bla bla bla..we still tgthr..tQ abg n xmo majok2 k...;))


2. 18/9/2011- i'll remember it bcoz abg dtg kluang...hahahhaa...finally!so sorry slh timing abg dtg..teruk kena mrh kan..btw im sooo happy..tQ abg!lovie u!


3. 28/9/2011-today bwk mak g check up mata..tggu berjam2 kat hospital..but paling best dpt bwk mak jln2 kat mall n lunch togehter..n she loooks very2 happy!dats da most important thing..dpt wat mak happy...sy sayang mak!


4. Syawal time- so bykla open ouse..g beraye umah kwn2...n paling best dpt mkn!!!hahahaha...i love eating...my mood heppy jek kalo dpt mkn..1 jek..xdpt braye dgn abg..xpela postponed next yr ye abg...huhu

actually many thing happens in September...ade suke, sedey...mcm2 feelings..but we hv to be strong rite?no matter how hard it is we hv to face it n live must go on...1 thing jgn lupe Allah..believe sume yg blaku ade hikmahnye...;))LOL...

Friday, September 23, 2011

heppy2 bufday me!..

heppy2 bufday me @ 23 September 2011


my wishlist:


1. most important: murah rezki + pnjg umo + good health...


2. pray my mom sehat selalu...


3. diberikan jodoh yg baik...


4. hubungan dgn si dia kekal smpai bile2..lovie u MHH!;))


4.live happily fo eva2....hehehe


5. wish all my prayers dimakbulkan Allah..aminnn


Saturday, September 10, 2011

For you!







hepy bufday to my dear abg- Mohd Hairi Helmi (040911)
there is nothing special dat i can give fo u on ur bufday...
but dis songs i dedicated to u...
i juz love u sooo much..u r my world!
muaxxx!!!

Sunday, August 21, 2011

Selamat Hari Raya...

Alhamdulillah...dlm sedar xsedar da nk masuk 21 hr kt sume berpuase...so mknenye tggal lg 9hari utk myambut hari raye...yeayyy!!!but yg plg penting utk 10 mlm terakhir ni...ade 1 mlm iaitu mlm lailatulqadar...so sile mperbanyakkan amal ye..(nsht utk diri sndr gaks...hehe)

cmne uolzz lg 9hr jek nak raye?preparation raye?bj raye...kueh raye..n plg penting duet raye...hahhahaa..dis yr thn ke-3 kena prepare duit raye..emmm..smoge btambah murahla rezki aku...aminn...cmne ni?xshoping raye pon lg ni...xsabo nk tggu gaji 25hb ni...bole shopping raye..hahha...shopping pon shopping jugak...tp jgnla tlebey plak ye kaum2 pompuan..biasela raye...sume brg pon nk..tp xslh pon kalo byk duit kan2?...xmcm aku bole lari budget ni kalo xplan...hehehe...xkesahla org kate raye stahun skali jek...;))

whateva it is nk wish awal2 Selamat Hari Raya Aidilfitri...Maaf Zahir & Batin....kepada sume muslimin n muslimat, kwn2 n sape2 yg tbace blog ni...especially to dia..sorry fo evrything i've done..myb dis is da best fo us..heppy2 raye!!!yeay...:))





p/s: 20/8/11-heppy2 bufday to dia..smoga pnjg umo, murah rezki n bhg dgn yg tsayang ye!;))


Thursday, August 4, 2011

Salam Ramadhan...

waaaaa...lamenye xupdate blog...

lately ni bz sgt....

mlm pon da jarang on9...huhu

Salam Ramadhan uolzs...

pose ye jgn xpose....hehe

smoge bulan Ramadhan kali ni bawa 1001 kemanisan dan keberkatan frm Allah....
aminnn...

Sunday, June 5, 2011

Nora Elena...




Nora Elena...Nora Elena....Nora Elena....


rasenye skrg ni sume pon tgh dok angau dgn cite nora elena ni...aku pon...hahaa....mane taknye smakin hari cite semakin best...hero n heroin yg same cantik n same padan..dgn lagu2 yg best plak tu...hero yg macho, romantik oh Seth Tan!...ramai yg tmimpi2 nk laki2 camni...but pade aku nowdays pupus kot laki2 camni...hahaha...mimpi jela ek kt sume..but xtau la myb one in million...bahagia kot dpt laki yg romantik cmni...sape yg xnak kan...mcm2 surprise Seth wat utk Nora...kalo aku la...pengsan kot...melamar di kala angin sepoi2 bahase gitu...cincin dlm kek oke...hahahaa....nak jugak cmtu bole x???honeymoon di cameron...beli bunga byk2..OMG!!!!rase mcm nk terbang...hahaahaa..falling in love wif u Seth!but its juz a drama series which adapted from novel Kasih yang suci...impossible nak same dgn reality kan...xsabo nak tgk cite ni tmrow n ending cite ni...same2 la kt tggu k...heheee;))


~kalo awk xterime sy pn xpe...awk simpanlah cincin ni~

p/s: pd aku cite ni xdela kosong..mksudnye adela mesej n pgajaran yg bole diambil..yg paling aku igt adela dialog mak nora pd dia time dia confused whether nk accept seth o not..."kt ni org pompuan kenala kawen dgn org yg syg n cinta pd kt, bkn kt yg syg n cinta pd dia"...so trimela org yg syg kt dr kt syg kat org tu...sbb dia akan lebih mghargai kt..emmm..
nobody's perfect!terima la pasangan kamu seadanye...no need to banding2 dgn others kot..fo me biar xensem asal hati baik...but kalo ensem tu bonus kot...hehe..i love u MHH..:))

I wish i cud turn back time....



( Bachelor of Finance Uitm Segamat, Johor Class L1:2006)


i wish i cud turn back time...

missing evrybdy...

especially Meah, Ateeq, Qhaireena,Benny n Cikgu..

mcm2 benda yg blaku since we all tgether...

muke mmg baik tp nakal...hahahaaa

ponteng kelas, dtg lmbt, mcm2 la...

but study ttp study oke...

rindu nk mkn sup spender dgn korg..

sedap sgt smpai sanggup ponteng kelas...hehee

tgelak aku sorg2 bile tringat blk kenangan time study dl...

kan best kalo bole putar blk mase ke mase yg lepas.....hmmm
:))





Friday, May 20, 2011

Pictures worth a thousand words...



"u look so sweet when holding da baby"...is it
tQ fo da compliment...hehe
congrats to Cikgu bcoz dpt anak yg sgt2 comel...
nextime kt jmpe lg k;))




pic taken from my BFF's camera..
geram sgt dgn baby Danish ni...
kaki dia mcm ayam KFC...gemok2...hahaaa
n my jari pon gemoksss...hohoo
syukur alhamdulillah...




dis is da most person i really2 love ya...
taken b4 send her to dialysis centre...
kwn sy ckp muke sy mcm mak sy..hehee
mane tumpah kuah kalo x ke nasi rite?...
sy sayaaang mak!

Sunday, May 15, 2011

26

26?is it?
actually aku br sedar yg rupenye umur aku da 26thn dis yr...
mati2 aku igt dis yr 25...malunye wei...26?tua dah...
if tgk kwn2 yg len sume da ade baby,da kawen, or atleast da btunang...(jelesnye dgn u olz)
but aku?bf pon xsure lg..hahaa..
lg kan nak kawen..mmg xready lg..takot?confused?argghh..serabut2...hahaa
aku pon cite kat mak aku..dia kate xsedar ke da 26?
sbb tu mak slalu tny bile nak kawen...
aku tau mak mmg nk sgt bmenantu...
yelah..umor dia da 63thn..and supposely da timang cucu..mcm kwn2 dia yg lain...
but nak wat cmne..mayb follow mak, anak2 sume kawen lmbt...hehee
but aku yakin...sume org da ditetapkan jodohnye sejak azali lg..
cume yg berbeza adelah cepat o lambat jek...
lg 1..cam malas nak g kenduri kawen..soalan2 lazim yg biase dtanya..
"bile lg ni turn ko?"
"xsabo nak rase nasi minyak ko"
emmm...aku juz tsenyum..n jwpn biase..
"insyaallah...doakan la ye.;))"
lalalalaaa.....sape yg xnak kawen oit..sume org pon nak..kalo seru xsmpai lg, n jodoh pon xsmpai lg nk wat cmne...tggu jela kan...;))
now..mmg aku tgh mgenali hati budi seseorg...stlh beberape thn hati ini tertutup..
tbuke semula..suke since 1st time tgk dia..ntahle...
is it love at 1st sight?hahaa..im not looking fo perfectionist..
ckpla kalo dia bole memahami, menyayangi n menerima aku seadanya...
yg pnting pd aku kejujuran, keikhlasan, n btanggungjawab....
its enuf fo me..
bcoz harta benda, wang ringgit sume xmjamin kbhagiaan..
wpon nowdays duit mmg penting!yelah brg2 pon mahal..mmg aku xnafikan..
n most2 important thing adelah bole ke dia btahan dgn aku????
im juz an ordinary girl,simple,stubborn,complicated...n not perfect!
stiap kali solat mmg xlupe utk aku bdoa smoga hubungan aku dgn dia diberkati oleh Allah...
dan beri aku petunjuk jika dia adelah jodoh aku dekatkan hatinye dgn hatiku n jika bukan jauhkanlah ia..

hopefully dia adelah jodohku..aminn.. ;))

Tuesday, May 3, 2011

Jangan menangis....

Jangan menangis bertenanglah...
Peganglah tangan ku dan digenggam erat...
Ku melindungi mu dari apa yang datang....
Berhentilah menangis...





p/s: bila sedey teringat kat lagu ni..sedey..sedey..sedeynye hati ni...lately ni aku sering mnangis..sedeynye!oh no!penatlah...pergilah jauh sedey..rase xtmampu lg...sayu jek hati ni..sorry sgt2 kpd mereka yg tkena tempiasnye...sorry2!!!and to my akak2 angkatku yg tsayang (Kak Ila & Kak Ayu)TQ soo much kerana sentiasa menceriakan hari2 sy..mendengar luahan hati sy...mjadi kwn sy paling best!and to my bestfren (Hazali)..tQ fo always there with me..xkira aku heppy o sedey...slalu ade utk mdengar cite2 aku...tQ fo ur concern,fo ur care, im really2 appreciate it...susah nk dpt kwn yg btol2 memahami and slalu ade when kt susah o senang..(tgk da menangis da..cptla call aku beb!)..u ols mmg tbaik!lovie ya!!!!smoga aku diberi ketabahan utk meneruskan hidup dengan pelbagai dugaan n cabaran...amin;))sy mst kuat!huhuu..actually bile diuji dgn pelbagai cabaran n dugaan, ia sdikit sbyk mgajar aku erti kekuatan,ketabahan,kematangan n tidak patah/putus semangat...pcayalah Allah tidak akan mnguji hambanya diluar batas kemampuan mereka.....;))

Monday, May 2, 2011

cinta...
indah...
suci...
murni...
hadir tanpa diundang...

cinta...
penyeksaan...
penderitaan...
pengkhianatan...
pergi tanpa dipaksa…

cinta...
tidak semestinya bersatu...
tidak semestinya bersama...
tidak semestiya bahagia...
tidak semestinya menderita...

cinta...
tanpanya kosong...
tanpanya sepi...
tanpanya sesat...
tanpanya nafas bisa terhenti...


cinta...
ungkapan terindah untuk selamanya...
takkan berubah untuk selamanya...
hanya cinta…

by: Bintang

Kehidupan...

kehidupan..
kadangkala ia mudah, kadangkala ia susah...
ada masa kita dibawah, ada masa kita diatas...
hidup tanpa masalah adalah kosong...
hidup penuh dengan masalah adalah dugaan..

kehidupan...
tidak selalunya indah..
tidak selalunya bahagia...

kehidupan...
tidak selalunya seksa..
tidak selalunya menderita...

kehidupan...
mengajar erti kematangan,kedewasaan...
mengajar erti kesenangan,kesusahan...
mengajar erti kekuatan, ketabahan....
mengajar erti disiplin, berdikari....

kehidupan...
kehidupan...
kehidupan....


by: Bintang....

Sunday, April 24, 2011

Kawan..


calon imam kelapa muda...hahahaa

(requested by: Hazali)



new entry lg fo dis mth...nak cite psl kwn baik aku..da 1 and only, Hazali...btw nak say tQ2 to dia sbb smlm telah banje aku mkn oke..mcD oke..ayam grg spicy oke..tgk bola same oke..MU menang oke..ahahhaa...TQvm bro...hehehe..lame x hang out bsame kan..yelah dua2 pon bz..(actually ko lg bz kan..wawaawa)pasni banje aku lg oke..;))btw ko makin kurus...byk sgt keje ke bro?eley...tula suruh cari gf xmo..memilih sgt...nak yg mcm aku gak..ooppss!yeke???mstlah tak kan...ko tu high taste...mcm aku xtau..aku ni pompuan kg jek...xsesuai dgn ko...but ko mmg best fren aku yg tbaik...sntiase ade waktu aku susah, susah sket,senang...ade jela...mcm tau2 je aku ade problem...byk da aku share cite dgn ko...tQ beb coz tpakse dgr mcm2 cite aku...really2 appreciate..wpon sumtimes ko agak annoying(tu time aku emosi tgh xstabil and ko pon byk sgt mgarut)ahahaaa....but ko mmg best!!!!chop2!bile nak beli iphone utk aku???kelas ko beb...huhu..lg 1 tlg la dtg umah amek gift ko yg aku beli last yr kat singapore tu...smpai da 2x aku g xjugak ko amek..but inform dl..sbb aku pon xtau letak mane dah..ahahaha...






pasni aku kawen ko jd photographer k...hehehee





p/s: haaaa...ni la dia kwn baik aku yg satu-satunye lelaki..ktorg kenal since form 4..time tu dia br pindah kat skola aku..close until now...n ktorg da promise utk jd bff...best fren forever oke..senang bkwn dgn dia...n rasenye dia pon da phm aku...tau byk psl aku, family aku...even mak aku pon bkenan dgn dia..ko kan pandai amek hati org tua..hahahaa...but nak wat cmne...xde feeling btween us..sng jd kwn kot..btw hopefully our frendship will last forever...syg ko! iphone 1...ahahhaaa;))

Sunday, April 17, 2011

im not a teacher..

halo evrybdy... rajin plak aku berblogging.. ni entry aku yg ke-4 o 5 kot for dis mth... whateva..(mate ke atas n tgn di atas bahu) ahahahaha...sddenly teringat kat Meah...mst ko phm kan Meah..;))

psl tajuk entry aku ni " im not a teacher "or in malay " saya bukan cikgu".. ade citenye...cer citer cer citer...alaaa..kite Bako aje!... trend skrg...Usop wilcha 1...soley..soley...soley..hehee ok2 enuf2...serius2!!!! citenye mcm ni...last friday..biaselah on ym kan...sddnly adela 1 org ni tegur.. Salam cikgu hida..oopss...pelik...name da btol..aku pon jwbla...Wslm..tp sy bkn cikgu.. awk slh org ni kot..rupe2nye kwn chating lame la..dia igt aku ni cikgu...aahahaha..lawak2! actually ada byk situation/keadaan yg org igt aku ni cikgu...tp bukan ye..sy bkn cikgu!.. ade muke cikgu ke???ehehee...i do noe...

situation 1:shopping mall Salesgirl: akak, nak beli spec? Me: mcm nk beli...but tgk dl k..(aku pon try2 la mcm2 spec dpn mate ni Salesgirl: haaa..yg ni ok..mcm cikgu la akak ni.. Me: ow really..mcm je kan...tp sy bkn cikgu k...hehee (see..juz try da spec org da igt aku ni mcm cikgu?emm...) situation 2: masjid di bp Makcik: muka mcm familiar jek...org sini ke? Me: xdela makcik ...sy org kluang...singgah solat jap smntara tggu kwn ade exam... Makcik: sy pon org kluang..kluang katne? Me: ow yeke makcik..sy kluang kat yts...makcik? Makcik: ow..anak ngajo kat mane?cikgu kan... Me: eh xla makcik..sy bkn cikgu...sy keje kilang jek...makcik slh org ni.. Makcik: yeke...igtkan cikgu td..mcm pernah jmpe rasenye... Me: maybe pelandok dua serupe kot...;))hehehe situation 3: seminar di jb haa..yg ni da lame...xsilap 2thn lepas..dis 1 aku kena attend seminar kat jb..ade 1 session ktorg kena describe wht is our 1st impression bile kt tgk kat kwn2 ...guess wht..almost sume kwn2 aku dlm seminar tu igt aku ni cikgu...no no no!!!..sy bkn cikgu ye!sy hnylah pekeja yg bkeja dgn pc,numbers n calculator setiap hari...ahahhahaa


emmm..mcm2 kan...actually byk lg but yg tu jek aku igt..biaselah kan...pndgn n pendapat org thadap kite.. but aku xsalahkan diorg pon..niat hati mmg ade rase nk jd cikgu since dl lg...tp xde rezki..mmg da ttulis di azali lg kot aku bkn jd cikgu..ade hikmahnye..mcm akak n kwn2 aku ckp..aku xbole jd cikgu...nnt kena buli dgn student jek..nape ek??diorg kate aku lembut sgtla..manje sgtla..yeke??diorg blom tgk aku mrh lg kot...mst diorg takot..ggrrrr...ehehe...xkesahla kan…xdpt jd cikgu dpt husband cikgu pon ok gak kan...muahahaha..xdela..fo me cikgu ke bukan ke..kalo da jodoh trime aje... and once again…saya bkn cikgu ye..

lots of love n kisses frm me... muahahaha...

Friday, April 15, 2011

Cuti-cuti lagi.....

holiday lg?yeah...i like..!! Singapore trip wif my frens- Meah, Anis and her fren..
oliday yg diplan oleh kami btiga 3weeks b4 da oliday... time ni la nk cari org...nk confirm date..nk wat passport..nak wat itu la, nak wat ini la... finally- Success! syukur alhamdulillah

8/4/2011...seperti yg dijanjikan...we all gerak frm kluang to jb at 6.00am.. we hv to reach at Tune Hotel b4 8.00am coz da bus to USS at 8.00am( Anis said) ahahaa...after ktorg smpai around 7 sumting bole plak abg tu ckp next bus is at 10.00am.. bcoz da early bus is at 7.00am..what da heckk!!! so no choice tpaksela dok tggu da next trip 10.00am..whoaaaa..ngantok! borak pny borak...yeah!its 10.00am..(xdela punctual cmtukan)
Lets go bebeh!! Lebey kurang 1jam cmtu kot ktorg arrived Singapore Immigration...luckily xde prob. juz Anis's fren kena tahan jap...bcoz of da DSLR camera...emmm...biasela..ketat sket diorg pnye kwln...but we all not Terrorist ye!ahahahaaa..



welcome USS!!...

USS...Universal Studio Singapore...2nd time aku smpai sini..1st time last yr dlm end of June..time tu br bukak bape bulan...and certain tmpt xbukak lg...n now after bape bln okla...ade changes...which is da roller coaster...OMG!da bukak...diorg la excited sgt nk naek..me?sorry!i cant...pehh giler....xberani den..bole tcabut nyawe rasenye kalo aku yg naek...sorry guys!hv fun ye..so aku jdla diorg pnye locker...pegang brg diorg,...ahaks


me wif kipas as pnjaga brg..ahahaa

fo da 2nd time being here xdela wat aku xcited sgt..but its gif me satisfaction..why?sbb byk shows yg aku tgk dis time..its really2 amazing guys!.. eventhough sgtla panas n crowded dgn people but its were awesome... worth it u ols byr SGD66 fo weekdays oke (RM165 cmtu) juz nak masuk dis place..pls do come here n experience it by urself..


lots of love n kisses by me!.. ciao

Thursday, April 14, 2011

Hari bersamanya....

27/03/2011..2nd date aku dgn dia..walaupon dlm hati xbkobar2 nak jmpe..(yeke??)..is it weird??kalo org bcinta mst xsabo kan nak dating..but aku biase jek..hehee..bkn xsayang or xcinta..da mmg camtu...dlm hati -dia ttp aku syg n cinta..
lovie u abg!

a simple date wif limited time but i'll rmmbr it 4eva..

we all g mkn..tgk wyg kat pavi, minum ptg mkn ais krim...oh!so romantik..naaa..actually xdela romantik pon..dgn perangai yg mcm2.. heppy sgt tgk dia gelak..oh really miss u abg..kalo la abg tau...tQ abg!really appreciated it..spending ur time wif me..;)) next date???i do noe...both of us are jauh.but don worry..we'll meet up ye syggg...;P

btw abg da rentung!nvm la...sy ttp syg abg..
juz the way u are..
lots of love n kisses...
ahaks ..


eventhough u da rentung..i ttp syg u..lovie u!!!ahahaa



Saturday, April 2, 2011

Isma- Aku Bukan Pilihanmu



Jutaan hari berlalu sudah

Tak ku sedari begini jadinya

Kisah yang indah berlalu sudah

Cintaku musnah hancur berderai

Betapa dukanya hatiku

Bila cintaku tak ke mana

Hatiku kau guris luka

Ku tabahkan jua hatiku ini

Cintamu yang lalu

Masih ku terasa

Akan diri ini sama bagai dulu

Kenangan bersamamu

Masih ku terasa

Apakan daya aku bukan pilihanmu

Derita yang ku tanggung ini

Jiwaku terus meronta

Tak tertahan pedih hatiku

Hanya doa ku kirimkan untukmu.........



p/s: sedeynye lagu ni...lg2 aku yg tgh xstable ni...meleleh dgr..huhu..stiap org ade kngn masing2 kan..lg2 bab cintan cintun ni...but fo me its done..tired sgt2...myb he's not my mr rite..nobody's perfect...hopefully dia bahagia dgn org yg tsayang..me?hv to move on lorr...like others said"kumbang bkn seekor"rite??hehee..still searching summore...nowdays susah nk jmpe yg btol2 jujur, setia...emmm..susahla..or me yg tlalu memilih??what??naaaaa....its not like that huh...me actualy very simple...try me...but lil bit degil n complicated...hahahaa..enuf of this topic..;))end of discussion!btw congrats utk kwn aku yg nk btunang besok...bestnyee!!!hopefully smpai ke jinjang pelamin k..turn aku??hehehe..ade jodoh adelah...insyaallah..;))adios!

Sunday, March 20, 2011

Sedetik Lebih- Anuar Zain




Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu......
p/s: lagu ni utk si dia yg tsayang...love u dear!!!!;))

Thursday, March 10, 2011

Testing2....

ehemm2...testing2...
ni la keje aku pg ni...
blajo teknik buat blog...hahahaa
padahal byk jek aku kena wat...;))
actually byk benda yg aku xtau...
so aku suggest g kat blog http://teknikbuatblog.blogspot.com
mcm2 info korg bole dpt...
btw byk lg blog len..but ni jela yg aku try...hehe
tQ yaa!

Monday, February 28, 2011

Hari terakhir d bulan Februari...

jam da pukul 7.50mlm...
sendirian kat office...
smbil dgr lagu Dadali- di saat aku mencintaimu...
sayu jek hati ni...
xtau kenape...
sbb smlm kah???
rindu dia...dia?
emmm..dgn keje yg blambak2..mcm2 prob lg....
rase mcm da xtertanggung dah...
mampukah aku bertahan??
ya Allah..berilah aku kekuatan utk menempuh segala-galanye...
amin!

Disaat Aku Mencintaimu by Dadali..




Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta.....

Sunday, February 27, 2011

Jangan Pernah Berubah by ST12



Biarkan waktu teruslah berputar
Ku cintai kamu penuh rasa sabar
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas tuk bertahan

Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Malah kini kau ucapkan selamat tinggal
Membuat keresahan

Meninggalkanku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan air mata
Kekecewaanku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah...
p/s: sedeynye lagu ni...huk2...;((...hopefully hati ini xberubah begitu jugak dgn dia....!

Friday, January 7, 2011

Heppy2 new year!!!!!

heppy2 new year 2011!!!!!!
rasenye blom tlmbt nk wish heppy new yr rite???hehee
btw dis is my 1st entry fo dis year....
hopefully btambah2 n muncul idea2 baru....
new yr kali ni aku smbut dgn sumone...;))
laen dr yg len...tQ 4 bring me to I-city...
really2 apprecite it!
new life..new mission..new bf????hahahahahaaaa
anyway Heppy New Year !!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...