Saturday, December 25, 2010

Gunung Berlumut.....

@gunung berlumut....4.45pm..19/12/10

Last sunday, 19/12/10 adalah hari yg paling menyeronokkan bg aku, kapi(oooppss...diana awang) n her bf...bcoz diorg tlh dtg ke kluang melawat aku...hahaa..igtkan kapi main2 jek...rupenye btol...emmm...but 1 jek aku xbole tahan...diorg nk pegi 1 gunung ni...namenye gunung lambak utk mandi manda...but as far as i concerned xpernah pon aku g mandi kat situ..but xtau la mane diorg dpt info kan..myb btol ade but itu dl2...n now mmg ade tp kat kolam depan utk kanak2 adelah...tu yg confused...but xpe2...xnak mgecikkan hati diorg aku pon bwklah diorg pegi...hehheee..sesampainye d sane around 3.30pm, masing2 wat muke pelik...hahhaa...celah mane lah nak mandi kan...air pon kecik2 jek...nak jejak2 kaki bole la..nk mandi xtenggelam langsung...ahahaha...btw aku slalu g gunung ni pon utk mendaki...xcaye korg tgkla pic ni..hehee


sabo2...taulah ko frust sgt nk mandi kan...hahahha

fuhhh....sian diorg...hahahahaaa...sbb xnak wat diorg kecewa aku pon cadangkan lah pegi lg 1 gunung...iaitu gunung berlumut...haaaaa...yg ni confirm bole mandi...hehhee..but 1 prob aku xtau jln...pegi pon bknnye slalu...then kalo g pon bkn aku yg drive...emmm...but diorg xkesah..nk g gak..tgk jam da pukul 4.00pm...agak petang n nak g sane pon around 1/2hr...so ckp dgn dawan kena pecut...kalo x nnt lg frust xbole masuk sbb da ptg...mintak2 adelah rezki diorg nk bmandi manda...aku ni mmg x la...dahle xbwk ape pon...xkan nak basah kuyup plak kan...hehee...pjalanan agak jauh sket berbanding td...kena masuk felda2 n lalu celah2 kelapa sawit...ni barulah adventure sket ckp kapi...finally ktorg smpai...legaaaa...dpt gak bwk diorg...si kapi ni pnyelah excited siap bwk bekalan lg...big apple lg...huhuu...ape2lah p asal korg bahagia n xmenyesal dtg sini....oke guys?


gmbr b4 mandi cik de diana n de dawan....sweet couple.;))


So ni lah cik diana a.k.a ben o kapi wif her bf....sgtlah happening dgn diorg ni...lg2 kwn aku ni...btw da kenal dia since study time diploma lg smpailah ke degree...n hopefully till the end of time..wpon sumtimes kepala agak2 bengong, ko ttp kwn aku...hehehe...smbung cite blk...da smpai tu dgn pantas trus cari tmpt utk berendam....waaahhhh....lawa gak tmpt ni...wpon lame dok kluang, but mmg jarang gile aku ni gunung ni...dahle jauh sket n last g pon bln bape ntah tp time tu xmandi...dtg jln2 jek mghabeskan mase...hhaahaa..so sespae yg berminat bole la dtg tmpt ni...nk bwk family ke, bwk gf/bf ke, kwn2 ke...xkesah..masuk n parking xkena byrn...but yg penting kena jage kebersihan..oke???

memerhati kehijauan dedaunan smbil bmain air....

Sambil melihat diorg mandi aku hny duduk kat batu2 memerhatikan sekeliling...not bad...rugi btol xbwk bj n etc...dahle airnye sejuk sgt...best btol kalo dpt berendam...nvm la nextime bole g lg kan...hehee...lg 1 sonok tgk diorg....mesra skali...emm..bestnyeeee...dah lame xrase perasaan mcm tu...huhu...smoga diorg bkekalan smpai akhir hayat...agak2 1/2jam mandi diorg pon naek...sgt2 lah hepy...sonok aku tgk dpt wat diorg hepy...jam da nk pukul 6.00pm...haruslah kuar dr tmpt ni...org2 kate xbgs ptg2 kat gunung...jomm2 kt gerak!heheee...


to kapi n her bf...tqvm makes my day very happenin n more colourful...also da keychain frm u guys..love it!nextime jmpe lg...;))syg korg!to others jgn jeles k...kalo nk dtg juz inform me...hik3



Sunday, December 12, 2010

Bertahan.....



Agaknya mcmni la perasaan bile da suke sesorang..wpon disakiti tetap bertahan...
emmm..n smpai 1 tahap when da xmampu bertahan lg dia akan pergi...
so appreciatelah org yg syg kamu...or u'll regret...
and now my turn...xtau mampukah aku bertahan atau pergi???

Saturday, December 4, 2010

Mutiara kata cinta..

Apabila manusia gagal mencintai Tuhannya,
maka cinta sejati tidak akan ditemuinya.

Anda sebenarnya silap dan terperangkap apabila
persahabatan dan semangat setiakawan yang terbina
bertahun-tahun berakhir dengan ungkapan cinta.

Cinta yang tulus ikhlas lahir daripada sikap,

perbuatan dan tindakbalas yang dipamerkan oleh seseorang,
bukannya dari kata-kata bermadah walaupun terlalu indah.

Orang yang terlalu banyak berjanji semasa bercinta
adalah orang yang keliru dengan perasaannya sendiri.

Cinta memerlukan keikhlasan dan kejujuran dan
bukannya pengorbanan membuta tuli. Mereka yang
sanggup berkorban demi cinta adalah orang yang
tidak pernah memahami erti cinta sebenar.

Anda sebenarnya tidak pernah jatuh cinta atau
dicintai sekiranya anda mengatakan sering gagal
dalam percintaan.

Kecacatan cinta bukannya terletak atas sebab ‘Cinta Itu Buta’
tetapi disebabkan mereka yang selalu mempermainkan cinta.

Anda adalah insan yang kecewa sebelum waktunya
sekiranya anda sering mengucapkan “Aku Cinta Padamu”
dan “Adakah Kau Mencintaiku?”

Cinta adalah anugerah Tuhan, mereka yang menerima dan mengalaminya
tidak pernah menyedari bahawa dia telah jatuh cinta kepada seseorang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...