Friday, September 25, 2009

Hush Hush....

I never needed you to be strong,
I never needed you for pointing out my wrongs,
I never needed pain,
I never needed strain,
My love for you was strong enough you should have known,
I never needed you for judgments,
I never needed you to question what I spend,
I never asked for help,
I take care of myself,
I don't know why you think you've got a hold on me

And it's a little late for conversations,
There isn't anything for you to say,
And my eyes hurt, hands shiver,
So look at me, and listen to me..

(Because)
I don't want to stay another minute,
I don't want you to say a single word,
Hush, hush, hush, hush
There is no other way, I get the final say,
Because..
I don't want to do this any longer,
I don't want you, there's nothing left to say,
Hush, hush, hush, hush)
I've already spoken, our love is broken,
Baby, hush, hush.

I never needed your corrections,
On everything, from how I act, to what I say,
I never needed words,
I never needed hurts,
I never needed you to be there every day,
I'm sorry for the way I let go,
Of everything I wanted when you came along
But I am never beaten, broken, not defeated,
I know that next to you is not where I belong,

And it's a little late for explanations,
There isn't anything that you can do,
And my eyes hurt, hands shiver,
So you will listen when I say..

Hush, hush, hush, hush
I've already spoken, our love is broken,
Baby..

Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya....



Selamat Myambut Hari raya kpd sume kwn2 yg mgenali aku especially Mewah's group
( Meah, AteeQ, Qhai, Kapi, Anis, Khaty, Cumu and Nawal), Izarimah, my bestfren Saidah...and others who knows me...n xlupe to si dia yg pernah aku kenal...hope dis Raya bg kebahagiaan n keceriaan to all..If ada salah n silap harap maafkn....Selamat hari raya..jemputlah dtg beraye ek...hihii:P

Thursday, September 10, 2009

Tunjukkan jalanmu...

La Luna - Tunjukkan Jalan-Mu

saat lara hati menghampiriku
teringat semua yang terjadi
hanya hampa kurasa di hati
begitu banyak salah yang ku jalani
sesali diri

menangis aku jika ku
ingat dosaku
ku merasak jauh darimu
kucurkanlah aku menuju jalanmu
dalam gelap dan terangnya duniaku
tuk temukan indahnya cahayamu
hingga saat nanti tiba waktuku
untuk kau

Kembali Untukmu- Kotak

KEMBALI UNTUKMU

TERJAGA KU DI UJUNG PAGI
BAWAKU NIKMATI INDAH DUNIAWI
SENDIRI BERTANYA DALAM HATI
AKANKAH SEMUANYA AKAN ABADI....

KUPEJAMKAN SEJENAK MATAKU
KUBUKA HATIKU SEBELUM KU KEMBALI UNTUKMU
KUYAKINI NIKMAT YANG KAU BERI
SEGALANYA PADAMU KU KEMBALI.....

Wednesday, September 9, 2009

090909....


090909.....aku akan ingat dis date smpai bile2...syukur alhamdulillah...evryting was going fine today...berbaloi gak aku mbina semangat almost 5 yrs.....berkat bulan Ramadhan...congrats me!!!!

Selamat Berbuka....


080909.....we all berbuka pose kat luar...mkn kat pizza...emm...lame btol xmkn pizza...n my fave dish creamy carbonara...nyummy....:)

Saturday, September 5, 2009

Sepi....

Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja
Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu
Sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri
Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam.....
p/s: Sepi....my favourite song.....aku rase lirik ni sgt2 best....evry time aku dgr mst aku nak menangis, menangis pon ade gak...hik3..emotional plak(sddnly tears kuar)...but mmg btol...lirik ni ade certain part tu yg same mcm life aku....sepi....sumtimes ade perasaan tu...when kite nk sumone ade dgn kite....sharing evrythings...problems,happiness,sadness n etc...but xtau la bile akan ade "dia"....senyum?ketawa?sumtimes benda tu dpt sorok ape yg sbenarnye yg aku alami...mcm ade certain ppl ckp...tgk dia happy jek???..mmgla kt ketawa, gembira...xkan nk tunjuk muke sedih jek...padahal dlm hati hny Allah je yg tahu...but 1 jek aku realized...aku mmg susah nk tnjuk emosi aku kat org...even ade masalah pon aku simpan jek...susah nk share sumting dgn org...but sumtimes nk sharing sumting....complicated kan...ishk2...life?kehidupan yg penuh cabaran...byk dugaan yg aku alami spnjg hidup...but sume ni mematangkan diri dan mbolehkan aku hidup berdikari......semoga aku dikuatkan semangat dan ditabahkan hati utk meneruskan kehidupan ini...aminnn
Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan...
Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti....
Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku…
Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti......

Thursday, September 3, 2009

Tazkirah CHINTA....

Last week 1 lg novel yg abes aku bace...novel yg btajuk CHINTA...not bad gakla novel ni...but at da beginning jln cite agak lmbt...bosan sket...lame2 okla cite ni...but 1 je aku tdetik utk tulis kat blog ni....1 tazkirah yg ditulis dlm novel ni yg mbuat aku bpikir byk kali...

Hawa,
Andai engkau belum berkahwin, jangan engkau risau akan jodohmu...Ingatlah Hawa, janji Tuhan kita, wanita yg baik adalah untuk lelaki yg baik...Jangan menggadaikan maruah kamu hanya semata-mata kerana seorang lelaki. jangai memakai pakaian yg menampakkan susuk tubuhmu hanya utk menarik perhatian dan memikat kaum lelaki, kerana kau bukan memancing hatinya tetapi merangsang nafsunya....
Oleh itu Hawa, jagalah pandanganmu, jugalah pakaianmu, jagalah akhlakmu, kuatkan pendirianmu. Andai kata ditakdirkan tiada cinta daripada Allah untukmu, cukuplah hanya cinta Allah menyinari dan memenuhi jiwamu..Biarlah hanya cinta kedua-dua ibubapamu yang mberi hangatan kebahagiaan buat dirimu..Cukuplah sekadar cinta adik beradik serta keluarga yg akan membahagiakan dirimu...
Cintailah Allah dikala susah dan senang kerana kan akan memperolehi cinta daripada insan yg juga mencintai Allah..Cintailah kedua-dua ibubapamu kerana akan memperolehi keredhaan Allah...Cintailah keluargamu krn akan tiada cinta selain cinta keluarga.........

p/s: bile aku bc jek tazkirah ni aku rase cam nk menangis...betape kerdilnye aku disisi Allah...insan yg byk melakukan kesilapan dan dosa...smoge dosa aku diampunkan oleh Allah...aminn...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...